Suport de Zapatero a la candidatura de Sant Cugat a seu de l'EIT


  • Comparteix:

La candidatura de Sant Cugat com a seu de l'Institut Europeu de Tecnologia (EIT) ja compta amb el suport del president del govern espanyol. José Luis Rodríguez Zapatero va expressar el suport a la nostra ciutat en una compareixença al Congrés dels Diputats la setmana passada.

José Luis Rodríguez Zapatero va expressar el seu suport, quan el portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, va demanar-li que 'assumís com a govern espanyol el compromís de treballar per a la seu de Sant Cugat'.

A la demanda de Duran i Lleida, Zapatero va contestar que el govern espanyol té 'la màxima disposició per donar suport al centre tecnològic de Sant Cugat'.

Escoltem l'alcalde, Lluís Recoder, valorant el suport de Zapatero.

Lluís Recoder

És un cop a l'esquena que valorem moltíssim en aquesta candidatura de Sant Cugat. Tenim la tranquil·litat que la ciutat està plantejant bé el seu projecte.


La Comissió Europea ja ha donat llum verda a la creació de l'EIT, però encara no s'ha acordat on s'ubicarà la seu ni d'on sortiran els fons que serviran per finançar el projecte. Els ministres d'investigació dels 27 estats sí han arribat a un acord sobre el calendari de posada en funcionament del centre tecnològic al llarg del 2008 amb un pressupost inicial de 308 milions d'euros. La comissió ha acordat igualment que la decisió final de la ubicació es prendrà, com a màxim, dotze mesos després de la creació de l'Institut.

Les àrees prioritàries d'investigació de l'EIT seran l'energia i el canvi climàtic. L'institut estarà format per una estructura central d'uns 60 científics i personal de suport que s'encarregarà de coordinar les comunitats de coneixement formades per universitats, centres de investigació i empreses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.