La Generalitat bloqueja la urbanització de Núñez i Navarro a Torre Negra


  • Comparteix:

La Generalitat tomba la possibilitat que Núñez i Navarro pugui edificar al sector de la Torre Negra. El govern deixa en mans de l'Ajuntament la tramitació del Programa d'Actuació Urbanística (PAU) d'aquest grup immobiliari, però remarca que es tracta d'un espai no urbanitzable.

Aquesta és la resposta que l'executiu català ha fet arribar a l'Ajuntament, que el març passat va demanar la implicació de la Generalitat per blindar la protecció de Torre Negra. El consistori va demanar quina figura urbanística havia d'adoptar el PAU presentat al 1998 per una filial de Núñez i Navarro, i que preveia edificar 2.800 habitatges, que ocuparien 165 hectàrees de terreny a Torre Negra.

La Generalitat reitera que, des del 2003, aquest espai és sòl no urbanitzable i que, per tant, l'Ajuntament ha de decidir què es fa amb la proposta urbanística del grup immobiliari. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, celebra la resolució de la Generalitat.

Mercè Conesa

La resolució de la Generalitat diu que Torre Negra és sòl no urbanitzable i que és competència de l'Ajuntament.


Aquesta resolució del govern no tanca, però, la batalla legal amb aquest grup immobiliari, que encara manté 19 recursos contenciosos contra la decisió de Sant Cugat de protegir aquest espai natural. Conesa assegura que s'està defensant aquest objectiu amb una bona gestió, i per això el consistori està guanyant la majoria de sentències.

Mercè Conesa

Hem de pensar que l'Ajuntament està fent una bona gestió i hem guanyat les últimes sentències sobre aquests temes.


Recordem que una sentència judicial obligava el consistori a tramitar el projecte urbanístic de Núñez i Navarro, tot i que la figura del PAU ja no existia amb els últims canvis de la Llei d'Urbanisme. L'Ajuntament va elevar una consulta a la Generalitat, per saber com tramitar aquest cas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.