CiU veu insuficient l'oferta d'una vicepresidència a l'EMD i nega un acord de govern

Política

Publicat el 20/jul/07 per Miquel Herrada

El grup de CiU a Valldoreix considera una 'almoina' l'oferiment d'una vicepresidència fet per la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu. La federació nacionalista desmenteix que hi hagi un principi d'acord per formar un govern d'unitat amb la Candidatura de Progrés i Catalanista.

CiU critica que Turu hagi decidit 'de forma unilateral' integrar representants de la federació al govern de Valldoreix. Segons el vocal Marc Monells, encara no hi ha cap pacte tancat amb la Candidatura de Progrés per formar un executiu d'unitat.

Marc Monells

La presidenta ens va nomenar, unilateralment, amb responsabilitats de govern. Ho veig fora de lloc, perquè encara estem negociant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Monells assegura que els màxims representants de CiU estan negociant ara amb el tripartit d'esquerres els eixos programàtics per als propers quatre anys. Segons el vocal, però, de moment no s'ha parlat de repartiment de responsabilitats.

En aquest sentit, Monells subratlla que CiU té majoria absoluta a la junta de veïns de l'EMD i adverteix que la federació farà valer el seu pes a l'hora de decidir si entra al govern de Valldoreix. El vocal convergent considera insuficient l'oferiment d'una vicepresidència fet per la presidenta Turu.

Marc Monells

Si veiem que hi ha un canvi d'actitud i entrem a govern, posarem les cartes sobre la taula. La vicepresidència és una almoina. Nosaltres entraríem en pla d'igualtat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En concret, CiU apostaria per compartir la presidència de l'EMD: dos anys per a la Candidatura de Progrés i la resta del mandat per a la federació nacionalista.