La JNC de Sant Cugat no descarta tenir ministres a Madrid


  • Comparteix:

La JNC de Sant Cugat considera que s'hauran d'analitzar els resultats de les eleccions per veure si convé que CDC tingui ministres al govern espanyol. D'aquesta manera, la branca juvenil de la nostra ciutat matisa l'aposta de la JNC, que ha advertit que una possible implicació en el govern d'Espanya podria allunyar CDC dels objectius del catalanisme.

Sota el títol de 'El catalanisme polític al segle XXI', la JNC ha celebrat la 25a edició de la seva escola d'estiu a Riner, al Solsonès. Quatre dies han servit per parlar del catalanisme polític al segle XXI, de les seves metes i els seus reptes.

Una de les conclusions extreta dels debats celebrats durant aquests dies per la JNC és que el projecte de 'casa gran del catalanisme' de CDC sigui 'només per Catalunya i no per al conjunt d'Espanya'.

Escoltem el president de les JNC de Sant Cugat, Àlex Calmó.

Alex Calmó

Hem advertit que implicar-nos en el govern d'Espanya pot allunyar convergència dels objectius del nostre model de país i de la nostra ambició nacionalista.


Tot i això, la joventut nacionalista de la nostra ciutat no descartaria que CDC tingués ministres al govern espanyol. Escoltem Calmó.

Alex Calmó

No ho considerem favorable perquè s'allunya del projecte de pais de Convergència. Llavors, s'han de veure els resultats electorals i veure si treiem profit tenint participació al govern de Madrid.


El premi Ramon Trias Fargas, que s'ha lliurat com cada any durant l'escola d'estiu, ha recaigut enguany al diari 'Avui' i ha recollit el premi el seu director, Vicent Sanchís. El premi reconeix la trajectòria de personatges o entitats que han realitzat una 'intensa tasca a favor de Catalunya'. Han lliurat el guardó Jordi Cuminal, secretari general de la JNC; Jordi Pujol, president fundador de CiU; i Montserrat Trueta, vídua de Ramon Trias Fargas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.