ERC denuncia el col·lapse dels Centres d'Atenció Primària de Sant Cugat


  • Comparteix:

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya ha denunciat el col·lapse que pateixen els Centres d'Atenció Primària de Sant Cugat. Segons aquesta formació, el nou CAP de Valldoreix no ha resolt el problema i adverteixen que la situació es pot desbordar.

Un mes després de l'obertura del segon CAP, Esquerra Republicana considera que la situació de la sanitat a la nostra ciutat és deficient. El grup polític denuncia el col·lapse que pateixen els metges de capçalera. Segons aquesta formació, cada metge té assignats fins a 3.200 pacients, en comptes dels 2.000 que els pertocaria. Sara Bertran, regidora d'ERC a l'ajuntament, considera que la situació s'acabarà desbordant.

Sara Bertran

La sanitat és un dels pilars en què un ajuntament s'ha de distingir. No potser que s'obri un nou cap amb unes llistes d'espera que sobrepassin el mínim recomenable.


D'altra banda, Sara Bertran ha explicat que el centre de La Floresta pateix goteres, manca d'armaris i mala il·luminació. A més, denuncien que la senyalització per arribar al lloc és deficitària, fet que ha provocat molts retards en les ambulàncies. Pel que fa al CAP de Valldoreix, Sara Bertran ha explicat que depèn d'un generador propi per obtenir electricitat. ERC ha demanat que es recuperin les reunions de l'ajuntament amb les associacions de veïns i els representants dels partits polítics. Escoltem Sara Bertran.

Sara Bertrán

Des de l'ajuntament s'ha de tenir més sensibilitat vers aquests temes i realment creure en la participació perquè quan es va fer, va donar bons fruits.


ERC ha avançat que està redactant dues mocions per al ple del mes de novembre. La primera d'elles demanarà la construcció d'un tercer CAP a la ciutat i la segona, un conveni amb l'Hospital General de Catalunya perquè serveixi d'hospital públic per als santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.