El ministre de Cultura no fixa una data per a la restitució dels 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

El ministre de Cultura s'ha compromès a agilitar els tràmits per a la restitució dels 'papers de Salamanca'. César Antonio Molina no ha fixat però cap data per a la convocatòria de la comissió mixta Estat-Generalitat que preveu la llei per restituir els dos milions de documents propietat d'ajuntaments, entitats privades i particulars de Catalunya.

El titular de Cultura al govern central ha assegurat que el ministeri realitzarà 'el compliment escrupolós de la llei' pel que fa al retorn dels anomenats 'papers de Salamanca'. D'aquesta manera, César Antonio Molina s'ha compromés davant el Congrés dels Diputats a agilitzar el procés dels treballs tècnics necessaris per la restitució dels documents.

César Antonio Molina

Agilitarem els treballs tècnics necessaris per poder convocar la comissió mixta prevista en la llei.


El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras ha destacat la importància de fixar un calendari per a la devolució dels 'papers'. En aquest sentit, Tresserras ha assegurat que la convocatòria de la comissió mixta Estat-Generalitat és un tema urgent.

Joan Manuel Tresserras

Ara el que ens caldria és que es reunís immediatament aquesta comissió però que sigui operativa.


De la seva banda, els diputats d'ERC, CiU i ICV han mostrat la seva preocupació perquè el ministeri de Cultura no ha fixat cap data per a la devolució dels documents que encara són a l'Arxiu de la Guerra Civil de Salamanca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.