El pla de dinamització de Sant Sebastià aporta la seva experiència per Sant Cugat


  • Comparteix:

La delegació municipal i comercial de Sant Cugat que visita Sant Sebastian, encapçalada per l’alcalde i la presidenta de Sant Cugat Comerç, participa aquest matí en una sessió de treball per conèixer les polítiques de l’Ajuntament de Donosti en l’àmbit de la mobilitat. La reunió de treball estarà dirigida pel regidor de Mobilitat i Vies Publiques de Donosti, Ernesto Gasco.

La delegació, en què participen 17 comerciants representants de cada zona de la ciutat, ha pogut conèixer de primer mà com la ciutat de Sant Sebastián ha aplicat des del 95 la vianantització del centre urbà i quins problemes i dificultats s’han trobat en el camí. Segons ha explicat el regidor de Comerç de Donosti, Enrique Ramos, el procés de vianantització ha obligat els comerciants "a fer un canvi de mentalitat". Segons Ramos, els comerciants han de veure que un centre urbà potent acabarà beneficiant els seus negocis:

Enrique Ramos

Si els comerciants coneixen les obres i les assumeixen com a seves, comprenen les incomoditats i va millor per a tots


Per la seva banda, l’Associació de Botiguers de Donosti -dendaSS- ha explicat que l’experiència els demostra que "la clau de l’èxit de qualsevol actuació que afecti la mobilitat o el comerç d’una ciutat és que totes les decisions han d’estar consensuades". Segons José Ramon Martínez, president de l’Associació, cal que els comerciants, i especialment una agrupació potent que pugui exercir d’interlocutor, segueixi de prop el procés colze a colze amb l’administració.

José Ramon Martínez

Fa 7 anys hi havia problemes importants perquè no sabiem si això seria bo o no pel comerç. Després els exemples han estat bons.


La sessió ha continuat a la tarda sobre el terreny. La delegació santcugatenca ha fet una visita comentada al Centre Comercial a Cel Obert de San Sebastian. Posteriorment s’ha visitat la Federació Mercantil de Guipúscoa que compta amb uns 1.500 socis.

L’alcalde ha explicat que el viatge ha de servir a l’Ajuntament i els comerciants "per veure que els problemes que pateix Sant Cugat, els han patit també els comerciants de San Sebastian i d’altres ciutats que estan aplicant la vianantització dels seus nuclis urbans.

Lluis Recoder

Aquesta és una experiència que ha de servir als comerciants, perquè estem veient problemes de Sant Sebastian que nosaltres també tenim

Lluís Recoder, acompanyat dels regidors de Comerç, Jaume Tubau i de Mobilitat, Jordi Ferrés, han estat rebuts oficialment per l’alcalde de Donosti, Odón Elorza. L’alcalde de Sant Cugat li ha fet entrega, en nom de la ciutat, de la rosassa del Monestir al seu homòleg i l’ha convidat a conèixer "la joia de la ciutat" i a passejar-se pel comerç local en la seva visita a Sant Cugat el proper 24 de novembre. L’alcalde de Donosti participarà en el concert homenatge que es farà a la figura d’Ernest Lluch per commemorar el segon aniversari de l’assassinat de l’exministre socialista per part d’ETA.

Odón Elorza

El diàleg d'Ernest Lluch, combatent la injustícia però trobant ponts per evitar la fractura social, era important.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.