L'ofrena a Rafael Casanova obre els actes institucionals de l'Onze de Setembre


  • Comparteix:

Les autoritats municipals, els partits polítics i algunes associacions de la ciutat participaran aquest dimarts a la tradicional ofrena floral al monument de Rafael de Casanova amb motiu de la Diada Nacional. L'alcalde, Lluís Recoder, considera que l'Onze de Setembre ha de retenir el caràcter reivindicatiu ja que Catalunya 'és un país maltractat', com demostra la crisi de les infraestructures d'aquest agost.

Els grups polítics municipals, juntament amb diferents associacions i entitats, obriran els actes de la Diada Nacional amb la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova. L'ofrena, que tindrà lloc a les deu del matí, serà el tret de sortida de les diferents activitats que recordaran la defensa de Barcelona davant l'ofensiva de les tropes borbòniques.

Els actes institucionals de l'Onze de Setembre continuaran amb el parlament de l'alcalde a la plaça de Barcelona, al punt del migdia. Aquest acte anirà acompanyat de l'actuació del Quartet de Guitarres de Barcelona. Posteriorment es tocarà l'himne 'Els Segadors' i hi haurà el discurs de l'alcalde.

Lluís Recoder considera que la Diada ha de mantenir el sentit festiu i reivindicatiu ja que Catalunya és un 'país maltractat'.

Lluís Recoder

La reivindicació ha de tenir una perspectiva exterior ja que Catalunya és un país maltractat com ha demostrat la crisi de les infraestructures.


El programa continuarà a la tarda, amb una ballada de sardanes amb La Principal del Llobregat al Centre Social i Sanitari de la Floresta, a les cinc de la tarda. La cobla es traslladarà a les set del vespre a la plaça d'Octavià, per donar pas dues hores més tard a la projecció 'El Coronel Macià', de Josep Forn. L'obra es projectarà a la plaça de l'Om i compta amb Abel Flok, Marta Marco, Molly Malcom i Fèlix Pons en el repartiment.

Escoltem el tinent d'alcalde de Cultura i Esports, Xavier Escura.

Xavier Escura

La principal novetat és que aquest any no fem conferència sinó una projecció.


Paral·lelament, el consistori segueix repartint gratuïtament 5.000 senyeres per penjar-les als balcons i finestres de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.