ERC avala la proposta de la CUP per dedicar un espai públic a Xirinacs


  • Comparteix:

ERC i la CUP estudien presentar una moció al ple perquè un espai o equipament públic de la ciutat passi a anomenar-se Lluís Maria Xirinacs. La formació republicana estaria disposada a donar suport a la iniciativa de la CUP, que no té representació al consistori.

La CUP va proposar a finals d'agost que la plaça del Rei passés a anomenar-se plaça de Lluís Maria Xirinacs en homenatge a la figura de l'exsenador, escriptor i sacerdot que va lluitar per les llibertats dels Països Catalans.

ERC estaria disposada a donar suport a la iniciativa, tot i que encara estan decidint com canalitzar la proposta. El portaveu republicà, Raül Grange, ha explicat com estan les negociacions.

Raül Grange

Estem en converses amb la CUP per veure com canalitzem això. Estem d'acord en dignificar la figura de Xirinacs.


El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha afirmat que el suport d'ERC permetria fer arribar al plenari una moció promoguda per un grup extraconsistorial.

Guim Pros

Nosaltres no tenim representació i no podem presentar una moció i per això ho fem amb ERC.


La proposta seguiria la iniciativa que ha dut a terme la CUP a Girona i que vol recordar la figura de Lluís Maria Xirinacs en la seva lluita per les llibertats dels Països Catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.