Recoder insta els santcugatencs a lluitar per redreçar nacionalment el país


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, demana un 'redreçament nacional' del país i denuncia una política de manca d'inversió en infraestructures des del govern espanyol. Així ho ha expressat durant el discurs institucional de la Diada Nacional aquest dimarts a la plaça Barcelona. Tots els membres del consistori, entitats i partits polítics municipals han participat de l'acte institucional, que ha comptat amb l'actuació del Quartet de Guitarres de Barcelona.

Segons Recoder, la Diada Nacional coincideix enguany amb 'un moment d'ensopiment' i amb manca d'il·lusió col·lectiva. L'alcalde ha atribuït aquesta situació al fet que altres territoris 'es beneficien dels nostres impostos per practicar polítiques socials impensables a Catalunya'. Per a Recoder, la situació econòmica del país demostra que 'el preu de la nostra solidaritat és la desatenció de les necessitats dels nostres conciutadans'.

Per aquest motiu, l'alcalde ha instat la ciutadania a redreçar el rumb nacional de Catalunya.

Lluís Recoder

Sant Cugat ha d'aportar el seu granet de sorra pel redreçament nacional del país.


L'alcalde també ha relacionat el moment d'ensopiment polític amb el fet que el nou Estatut encara no s'ha desenvolupat i té al damunt 'l'espasa de Damocles del Tribunal Constitucional'. En aquest sentit, Recoder ha destacat que a Catalunya 's'està instal·lant una realitat tossuda que potser ni el nou Estatut no podrà resoldre' i que és 'la desafecció d'àmplies capes de la societat catalana conseqüència d'una política d'oblit sistemàtic de les nostres necessitats'.

L'alcalde també ha demanat ajuda per normalitzar la situació de la llengua als Països Catalans. Recoder ha denunciat que al català encara avui 'se'l vol trossejar amb divisions fictícies mancades de rigor'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.