La presidenta de l'EMD destaca el caràcter reivindicatiu de la Diada per a Valldoreix

Política

Publicat el 11/set/07 per Anna Bernadó

La Diada per Valldoreix és un dia 'festiu i reivindicatiu a la vegada', segons Montserat Turu. D'aquesta manera s'ha expressat la presidenta de l'EMD en el parlament institucional de l'Onze de Setembre. El punt musical de l'acte l'ha posat la coral Harmonia, que ha tocat 'Els Segadors' i l'himne de Valldoreix.

La Diada Nacional marca un punt d'inflexió en la Festa Major de Valldoreix, que ha començat aquest cap de setmana. Els actes institucionals de l'Onze de Setembre, que es commemoren oficialment per tercer any consecutiu al territori, han comptat amb el parlament de la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu.

Turu ha parlat del paral·lelisme entre Catalunya i Valldoreix i de què és una jornada per reclamar més competències.

Montserrat Turu

És la Diada de Catalunya però Valldoreix també és un poble que reivindica l'autogovern i més infraestructures.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per la seva banda, el portaveu de CiU a l'EMD, Josep Puig, considera que és una festa de Catalunya.

Josep Puig

És una festa clarament de Catalunya. Reivindicar competències per a Valldoreix ho podem fer cada dia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Després del parlament la nota musical l'ha posat la coral Harmonia cantant 'Els Segadors' i l'himne de Valldoreix, de Josep Ríos i Domènech. Aquest es va estrenar l'any passat amb un arranjament perquè es pugui tocar per una cobla. Tot seguit ha tingut lloc la tradicional ballada de sardanes. Aquestes han estat coordinades amb les de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat perquè els santcugatencs puguin assistir també a Valldoreix.

La novetat d'enguany ha arribat de la mà dels Marxosos del Vallès, que han tancat la Diada amb el musical 'Buscant Mary Poppins'.