Sant Cugat reivindica la figura de Macià per tancar la commemoració de la Diada


  • Comparteix:

Prop de 300 persones han assistit a la projecció de la pel·lícula 'El coronel Macià'. Aquest acte ha tancat la commemoració de l'Onze de Setembre a Sant Cugat.

La pel·lícula explica com una jove historiadora irlandesa arriba a Barcelona el 25 de novembre de 1905, tot just per assistir a l'assalt de 200 militars amb destrals a l'impremta del setmanari Cu-Cut i a la redacció del diari 'La Veu de Catalunya'. La historiadora presencia la tempesta política que desencadena un enfrontament entre l'exèrcit i els partits catalanistes.

Aleshores, els militars de tot l'Estat espanyol se solidaritzen amb els oficials assaltants, tret d'un que planta cara: el coronel Francesc Macià. Conegut popularment com 'l'Avi', Macià seria més endavant president de la Generalitat.

La pel·lícula és fruit de la idea de l'historiador santcugatenc, Josep Maria Figueres. Abans de la projecció, Figueres ha analitzat el contingut de l'obra.

Josep Maria Figueres

Aquest atemptat és un sotrac en la consciència de Macià i assumeix aleshroes la seva condició de català.


A part de la projecció de la pel·lícula sobre Macià, la plaça d'Octavia i la Floresta han acollit diverses ballades de sardanes per afegir-se als actes de commemoració de la Diada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.