Les NNGG consideren 'sectari i discriminatori' titllar la Diada de 'festa nacional'


  • Comparteix:

Les Noves Generacions (NNGG) del Partit Popular de Sant Cugat rebutgen l'ús del terme 'nacional' per referir-se a la Diada. La formació considera que 'només hi ha una nació: Espanya' i que al denominar 'festa nacional' a l'Onze de Setembre es converteix el dia en una festivitat per als nacionalistes catalans en lloc de ser una festa per a la ciutadania.

Amb motiu de la Diada, les Noves Generacions del PP es mostren contraris al fet que alguns sectors polítics 'intentin polititzar' la festa i no deixin participar a molts ciutadans pel seu 'alt contingut nacionalista'. Per aquest motiu, la formació rebutja encunyar el terme 'nacional' per referir-se a la festivitat de l'Onze de Setembre.

La formació afirma que només existeix 'una nació, Espanya', com indica 'la Constitució de 1978'. A més, les NNGG consideren que la intenció 'sectaria i discriminatoria' que conté la denominació de 'nacional' respon a la 'intenció dels partits nacionalistes de monopolitzar la festa'.

Per tant, les Noves Generacions reclamen que la Diada deixi de ser un acte 'institucional i polititzat' per uns quants i passi a ser una 'celebració representativa'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.