Diversitat de reaccions dels diputats santcugatencs al discurs de Montilla


  • Comparteix:

Montilla, en un moment de la seva intervenció

Montilla, en un moment de la seva intervenció

Els tres diputats santcugatencs al Parlament ofereixen visions enfrontades del discurs del president José Montilla en el debat de política general. Josep Maria Balcells, del PSC-CpC, subratlla el contingut social de les paraules de Montilla, mentre que Joan Recasens, de CiU, i José Domingo, de Ciutadans (C's), denuncien una manca de projecte de país.

En la seva intervenció, Montilla ha assegurat que acomplirà tots 'els passos i els ritmes' del desplegament estatutari. El president també ha anunciat una rebaixa en l'impost de successions i mesures per augmentar l'estabilitat laboral juvenil.

El nacionalista Joan Recasens ha dit mostrar-se 'decebut' pel 'to gris' del discurs de Montilla. Segons el polític de CiU, les paraules de Montilla són pròpies d''un president d'una Diputació fluixa sense compromís amb el país'.

Recasens avança les línies de la intervenció de CiU per a aquest dijous.

Joan Recasens

Creiem en el país i en la seva gent. Sembla que el president no hi cregui.


En canvi, el diputat del PSC-CpC Josep Maria Balcells ha elogiat les mesures socials recollides en el discurs de Montilla. Segons el diputat, també cal destacar 'la mà estesa' oferta pel president a la resta de partits i als agents socials per millorar el país.

En aquest sentit, Balcells ha remarcat quin és el projecte de Montilla per a Catalunya.

Josep Maria Balcells

Ha ofert la visió d'una Catalunya d'homes i dones lliures, de la convivència i de defensa de la seva identitat en el marc espanyol i europeu.


José Domingo assegura que les paraules de Montilla semblaven més un discurs d'investidura que un de política general. El diputat de C's remarca que el president no ha estat capaç de convèncer els seus socis de govern.

José Domingo

El discurs de Montilla no ha convençut els seus socis de govern. Això demostra que el tripartit està dividit i sense cohesionar.


Domingo ha avançat que el seu grup reclamarà aquest dijous al president una definició de les properes actuacions en matèria d'infraestructures. C's també exigirà a Montilla posicionar-se contra 'la violència' i 'la coacció política' que viuen 'els símbols i administracions estatals a Catalunya'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.