ERC de Sant Cugat portarà les esmenes de Carretero i EI a la conferència nacional


  • Comparteix:

La militància d'ERC a Sant Cugat ha donat suport a les esmenes de Reagrupament.cat i Esquerra Independentista (EI) a la ponència oficial de la conferència del partit, que ha de fixar l'estratègia dels republicans per als pròxims mesos. Aquests corrents crítics es donaran suport mutu a l'assemblea de la formació de finals de mes.

En l'assemblea local de la setmana passada, l'esmena a la totalitat de Reagrupament.cat, moviment encapçalat per Joan Carretero, es va aprovar per un sol vot de diferència (15 suports en contra de 14).

La ponència alternativa de Carretero opta perquè ERC cedeixi el seu espai a les entitats i plataformes sobiranistes en la llista per a les eleccions espanyoles del maig.

En canvi, les esmenes d'EI, corrent liderat pel diputat Uriel Bertran, van rebre un suport més ampli i també arribaran a la conferència nacional.

El militant santcugatenc Roger Tugues, que ha fet arribar les propostes d'EI a l'assemblea local, remarca que, a diferència de la ponència oficial, aquest corrent proposa un full de ruta clar cap a la independència.

Roger Tugas

EI proposa un full de ruta clar cap a la independència. També volem recuperar els valors republicans del partit.


L'assemblea local també ha aprovat altres esmenes a la ponència general que presentarà l'actual direcció del partit, tot i que se centren en aspectes de forma.

La conferència nacional d'ERC tindrà lloc el 20 d'octubre a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.