Lluís Recoder és escollit conseller nacional de l'Associació Catalana de Municipis

Política

Publicat el 30/set/07 per Oriol Sumsi

L'alcalde, Lluís Recoder, ha estat escollit membre del Consell Nacional de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), una entitat que agrupa més d'un 90% d'ajuntaments del país i que té com a objectiu afrontar els reptes de futur de la política local. L'alcalde de Martorell, Salvador Esteve, serà el nou president de l'entitat municipalista.

La tretzena Assemblea de l'ACM ha renovat aquest dissabte, en un acte celebrat a la Torre Agbar de Barcelona, els 75 alcaldes que componen el Consell Nacional, entre ells Lluís Recoder.

Recoder ha explicat que l'ACM serveix, entre altres coses, per pressionar les administracions per incrementar les partides destinades als ajuntaments.

Lluís Recoder

Hem de prestar molts serveis i no tenim prou diners per prestar-los. Els ajuntaments estem fent una feina que va més enllà de la nostra responsabilitat legal.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, el nou president de l'entitat, Salvador Esteve, ha manifestat que en l'actual etapa de desenvolupament estatutari, l'ACM ha de tenir un rol actiu i decisiu en relació amb el futur del món local, molt relacionat amb el desenvolupament de la Llei d'Ordenació Territorial, la Llei Municipal o la Llei de Finances Locals.

Durant el transcurs de l'assemblea també s'han aprovat tres ponències sobre el desenvolupament del món local titulades; 'El repte del desenvolupament estatutari: els governs locals', 'Dos reptes de legislatura: serveis socials i habitatge' i 'El repte competencial: una proposta per les vegueries i les comarques'.

Els altres alcaldes vallesans que, juntament amb Recoder, formen part del Consell Nacional són els de Sentmenat, Palau-Solità i Plegamans, Sant Quirze del Vallès, Matadepera, Viladecavalls i Ripollet.