L'Ajuntament contradiu la FAV sobre la taxa de sanejament

Política

Publicat el 14/feb/03 per Esteve

L'àrea d'Hisenda de l'Ajuntament ha desmentit que s'hagi arribat a cap acord amb la Federació d'Associació de Veïns per no cobrar els interessos de demora a les famílies que, al seu dia, es van negar a pagar la taxa de sanejament. L'entitat veïnal assegura que l'Ajuntament va acceptar les seves demandes, tot i que l'organisme de recaptació NO ho ha aplicat en cap moment.

Segons ha explicat el president de la FAV, el passat dia 3 es va reunir amb el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda per demanar que NO s'apliqués cap recàrrec a les famílies que encara han de pagar la taxa de sanejament. Segons el president, Manel Sánchez, es va arribar a un acord i l'Ajuntament els va assegurar que només es cobraria el nominal dels rebuts pendents:

Manel Sánchez

Volíem que la gent no hagués de pagar els recàrregs ocasionats pel temps que això ha estat pendent de resolució


La FAV també ha criticat el desconcert que han petit alguns veïns quan han intentat acollir-se a aquest acord, i els gestors de l'oficina de recaptació s'han negat a fer-ho, a falta d'una còpia per escrit d'aquest acord. Segons el tinent d'alcalde d'Hisenda, Martí Garcia, a la reunió NO es va acordar cap benefici especial per aquestes famílies, perquè, senzillament, seria il·legal:

Martí Garcia

L'Ajuntament no ha arribat a cap acord perquè mai s'ha assegut a negociar, perquè no es pot fer


Garcia ha explicat que només un 1 per cent de les famílies es troba en aquesta situació, després que algunes entitats animessin els veïns a no pagar aquesta taxa, que consideraven il·legal. El responsable de les finances municipals ha assegurat que l'Ajuntament facilitarà al màxim els pagaments endarrerits, però seguint els criteris legals establerts, és a dir, en el cas que es demani un ajornament de 18 mesos com a màxim, o si la família té una impossibilitat econòmiques.