ERC porta al ple la petició d'un equipament dedicat a Xirinacs


  • Comparteix:

ERC presenta aquest dilluns una moció al ple perquè Sant Cugat dediqui a l'exsenador Lluís Maria Xirinacs un futur equipament del municipi. Els republicans addueixen la fidelitat al país i a la llengua perquè la ciutat se sumi a d'altres poblacions que ja han pres aquesta decisió.

El portaveu republicà, Raül Grangé, ha declarat que aquesta mesura respon a l'intent de fer justícia a una de les persones que va ser 'valenta i ètica' durant el franquisme.

Un cop liquidat el règim, ha dit Grangé, va continuar la seva tasca en favor de la democràcia i de la identitat catalana.

Raül Grangé

A més de lluitar per la democràcia, va tenir clar quin era el tipus de pressió que patia el país.


Grangé instarà el ple a sumar-se a d'altres ciutats com Vic, Igualada i Vilafranca del Penedès, que ja han decidit posar a algun carrer el nom de Lluís Maria Xirinacs.

La CUP de Sant Cugat ja va proposar a final d'agost que l'actual plaça del Rei portés el nom de Xirinacs. Ara, els republicans articulen la petició de reconeixement a Xirinacs que reclamava la CUP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.