Recoder es desmarca de Mas i aposta per Rull com a portaveu de CiU, segons 'El Periódico'


  • Comparteix:

L'alcalde i membre de CDC, Lluís Recoder, aposta pel diputat Josep Rull com a nou portaveu de CiU al Parlament en comptes d'Oriol Pujol, segons 'El Periódico'. D'aquesta manera, Recoder es desmarca del secretari general de CDC, Artur Mas, que opta pel fill de l'expresident i fundador del partit com a substitut del fins ara portaveu, Felip Puig.

Segons aquest diari, Recoder i altres dirigents nacionalistes com el diputat a Madrid, Carles Campuzano, no han rebut encara resposta a una carta enviada a Mas en què reclamen que Rull sigui el portaveu en lloc de Pujol. En aquesta petició, aquest grup defensa Rull com a millor alternativa per substituir Felip Puig, que ha passat a ser adjunt al secretari general de CDC. Recoder és el principal càrrec de gestió política de CDC que signa aquest document a favor de Rull.

'El Periódico' interpreta l'aposta per Rull com un enfrontament entre la direcció de CDC i un sector de dirigents que retreuen a Mas la manca d'obertura del partit a altres sectors de la formació. En aquest sentit, aquesta capçalera subratlla la diferència d'origen polític entre els dos sectors presumptament enfrontats: Recoder, Rull i Campuzano procedeixen de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), branca juvenil de CDC, mentre que l'actual direcció del partit no va militar a la JNC i va entrar a la formació després d'haver estat a la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC).

Segons el diari, el nucli encapçalat per Artur Mas atribueix l'origen d'aquesta 'pugna' a Carles Campuzano, diputat al Congrés de Madrid i president del consell nacional de CDC. D'aquesta manera, la cúpula convergent evita criticar Recoder i centra la seva resposta sobre Campuzano, acusat de voler 'aconseguir un bon lloc en la llista electoral de CiU'. Segons 'El Periódico', 'la direcció no té res a dir sobre el fet que Recoder encapçali la petició que sigui Rull qui substitueixi Puig a la cambra'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.