Sant Cugat reclama un aeroport competitiu i gestionat des de Catalunya


  • Comparteix:

L'Ajuntament considera clau un aeroport competitiu a àmbit internacional per garantir el desenvolupament econòmic de Catalunya. El ple ha aprovat una moció conjunta de CiU i ERC on es reclama la descentralització de la gestió de l'aeroport del Prat i es posiciona en contra de l'adjudicació de la T-Sud. El plenari ha revocat una moció alternativa del PSC i ICV-EUiA que reclamava una gestió compartida entre la Generalitat, l'Estat espanyol, les administracions locals i el sector privat.

La moció aprovada reclama que l'aeroport del Prat disposi de més connexions internacionals i lamenta que la nova T-Sud hagi estat adjudicada a companyies que prioritzen l'aeroport madrileny de Barajas. L'alcalde ha criticat també el model de gestió aeroportuària actual recordant que cap país europeu segueix una política d'infraestructures centralitzada com la de l'Estat espanyol.

Per a l'alcalde, Lluís Recoder, l'aeroport del Prat no respon a les necessitats de desenvolupament de Catalunya.

Lluís Recoder

Des de Sant Cugat fem esforç per promoure el desenvolupament. Les infraestructures són molt importants i l'aeroport del Prat no respon a les necessitats de Catalunya.


De la seva banda, Raül Grangé ha anat més enllà i ha denunciat que l'adjudicació de part de la T-Sud al grup liderat per Iberia respon a una estratègia dels diferents governs espanyols per 'ofegar' el desenvolupament de Catalunya.

Escoltem el portaveu d'ERC, Raül Grangé.

Raül Grangé

El fet del Prat obeeix a una estratègia dels governs espanyols per evitar un creixement econòmic desmesurat de Catalunya.


Per la seva banda, el PSC i ICV-EUiA han presentat una moció alternativa a la proposada per CiU i ERC, argumentant que la negociació portada a terme per la Generalitat garanteix la competitivitat de l'aeroport del Prat.

Xavier Boix és portaveu ecosocialista.

Xavier Boix

En aquests moments el govern de la Generalitat està fent els deures, fent un model aeroportuari que té en compte no només el Prat sinó l'equilibri territorial.


La moció original s'ha aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern i ERC, mentre que el PP, PSC i ICV-EUiA hi han votat en contra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.