La Comissió del Nomenclàtor decidirà si Xirinacs dóna nom a un carrer de la ciutat


  • Comparteix:

La Comissió del Nomenclàtor estudiarà l'adopció del nom de l'exsenador Lluís Maria Xirinacs per a un carrer o una plaça de la ciutat. Així ho ha aprovat el ple amb els vots afirmatius d'ERC, CiU i ICV-EA. El PSC s'hi ha abstingut, mentre que el PP s'hi ha oposat i ha recordat la condemna a Xirinacs per enaltiment del terrorisme.

L'acord reconeix la trajectòria de Lluís Maria Xirinacs en defensa dels drets nacionals de Catalunya, sobretot durant el franquisme i la transició. La moció insta a traslladar a la Comissió del Nomenclàtor la petició de donar el nom d'un carrer o equipament de la ciutat el nom de l'exsenador.

Així ho ha defensat el regidor de Cultura, Xavier Escura, qui ha afirmat que la controvertida actuació de Xirinacs després de la transició no li treu mèrit a la seva trajectòria.

Xavier Escura

La moció alternativa ret homenatge a la trajectòria durant el franquisme i la transició.


Per part d'ERC, el portaveu, Raül Grangé, ha defensat la valentia de Xirinacs en tota la seva trajectòria pública. Els republicans han elogiat la seva defensa pels drets individuals, polítics i nacionals que va ocupar la seva vida.

ICV-EUiA també s'ha sumat a la moció si bé ha criticat que les mocions no haurien de servir per proposar noms de carrers.

Per contra, la portaveu popular, Berta Rodríguez, ha argumentat el seu vot contrari a la proposta pel fet que Xirinacs va ser condemnat a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme.

Berta Rodríguez

Estem rendint homenatge a una persona condemnada per l'Audiència Nacional espanyola en temps de democràcia.


El grup municipal socialista s'ha abstingut adduint que no volen separar els catalans en dos bàndols i que ha de ser a la Comissió del Nomenclàtor on discutir aquestes qüestions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.