Sant Cugat reclama al govern espanyol el retorn dels 'Papers de Salamanca'


  • Comparteix:

Tots els partits, excepte el PP, han aprovat una moció per reclamar al Ministeri de Cultura que reprengui la identificació dels documents i objectes catalans de l'arxiu de Salamanca i que, un cop finalitzi, es restitueixin als seus propietaris. El ple també s'ha adherit a l'acte convocat per la Comissió de la Dignitat del proper diumenge al Palau Sant Jordi.

Tots el partits polítics del consistori, a excepció del PP, s'han sumat a la moció proposada pels grups municipals de CiU, ERC i ICV-EUiA. CiU ha qualificat de 'vergonya' l'aturada de la restitució dels 'Papers de Salamanca'. Els nacionalistes han advertit que la qüestió pot derivar en un tacticisme polític del govern espanyol.

Escoltem el regidor de Cultura, Xavier Escura.

Xavier Escura

Aquesta moció respon a un clam de indignació legítima de la restitució dels 'Papers de Salamanca', una situació que constitueix una vergonya.


Per a Xavier Boix, portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA, és fals l'argument esgrimit pel Ministeri de Cultura que no s'ha efectuat el retorn dels documents privats i d'entitats perquè encara s'han de classificar.

Xavier Boix

Tots els documents pertanyents a entitats i particulars que oficialment estan pendents de classificació ja van ser catalogats per arxivers l'any 1982.


Per la seva banda, ERC ha qualificat la transició espanyola de 'fracasada i sense justícia' i ha acusat el ministre de Cultura, César Antonio Molina, de saltar-se la llei. Pel que fa al grup municipal del PSC, han donat suport a la moció, però han recomanat ampliar el termini de tres mesos que la llei dóna al Ministeri.

Per últim, el PP hi ha votat en contra esgrimint una qüestió de lleialtat a la postura de la secretaria general del seu partit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.