El ple rebutja entrar al pla 'Minuts menuts' de la Generalitat


  • Comparteix:

Sant Cugat no s'adherirà al programa impulsat per la Generalitat 'Minuts Menuts'. La majoria del ple municipal ha votat en contra de la moció ja que el programa presenta, segons CiU, algunes mancances com l'atenció per part de professionals per als infants. El programa té com a objectiu ajudar a conciliar la vida familiar i laboral. La prova pilot s'iniciarà a 11 municipis catalans els propers tres mesos.

Els 16 vots en contra de l'equip de govern i del PP han rebutjat la proposta d'adhesió al programa impulsat per la conselleria d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, ja que segons aquests grups municipals no valora tots els aspectes necessaris per al creixement dels més petits.

La regidora del PSC, Aintzane Conesa, ha explicat els motius pels quals la seva formació, juntament amb ICV i ERC, ha demanat l'adhesió de la ciutat a 'Minuts Menuts'.

Aintzane Conesa

Aquest programa vol ajudar a conciliar la vida familiar i laboral de les famílies amb nens de 0 a 3 anys.


Conesa ha remarcat que l'ens municipal només subvencionaria un 25% del projecte. Un 25% més corre a càrrec de la Generalitat i el 50% restant el finança el Ministeri de Treball i Afers Socials.

El regidor d'ERC, Toni Ramon, ha explicat que cal posar més èmfasi en l'atenció als infants de 0 a 3 anys des de la nostra ciutat. La regidora popular, Berta Rodríguez, assegura que el programa no resol res i que calen més escoles bressol públiques.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha posat de relleu alguns dels factors pels quals l'equip de govern no dóna suport a la moció.

Carmela Fortuny

El projecte preveu 12 hores fora dels menuts fora de casa. Aquest programa fa que les famílies respirin però els nens s'ofeguen.


Fortuny ha manifestat que els infants de 0 a 3 anys necessiten un punt de referència durant els primers anys de la seva vida. Aquest programa els fa trobar amb un espai i gent totalment desconeguts.

La prova pilot del programa 'Minuts Menuts' s'iniciarà a 11 municipis o consells comarcals que ja hagin tingut alguna experiència amb la primera infància fins al desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.