Sant Cugat demana la modificació del PGM perquè ha quedat 'obsolet'


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat demana que s'iniciï la revisió del Pla General Metropolità que ha de permetre solucionar temes de ciutat tan importants com ara construir més habitatge públic, preservar la serra de Collserola o suprimir infrastructures avui innecessàries. Amb els vots de l'equip de govern i Esquerra Republicana la moció convida la resta de municipis de l'àrea metropolitana a canviar una realitat urbanística, que 26 anys després, ha quedat obsoleta.

L'alcalde ha destacat que Sant Cugat s'hi juga molt en la modificació del PGM. Segons Lluís Recoder, la proposta feta pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques d'encetar un procés de revisió, no pot ser desaprofitada, ja que Sant Cugat pateix les conseqüències d'un planejament urbanístic que avui és obsolet i caduc.

Temes com ara poder fer habitatge públic en terrenys municipals d'equipaments, preservar zones sensibles com Torre Negra o suprimir el Túnel Central són qüestions que una modificació global del PGM podrien resoldre d'una manera definitiva i no pas, a pedaços, com fins ara. Per l'alcalde, l'objectiu és clar:

Lluís Recoder

Volem incrementar la nostra capacitat de decisió urbanística. El PGM fa que Sant Cugat i molts d'altres ajuntaments estiguin lligats de mans a l'hora de pendre decisions.


La proposta ha rebut els vots en contra de socialistes i Iniciativa per Catalunya Verds. Aquestes formacions creuen que a poc menys d'un any per les eleccions no es pot iniciar un procés tant important, que a més, afegeixen, compta amb l'oposició de la resta de 26 municipis implicats. El portaveu del PSC, Jordi Menéndez, ha acusat Convergència i Unió de paralitzar durant 15 anys la modificació del PGM i d'encetar ara el meló per raons electoralistes.

Jordi Menéndez

Creiem que aquesta moció és una falta de respecte a l'autonomia local, és una moció hipòcrita, volen fer veure que busquen el consens amb el territori i no han fet res per buscar aquest consens.


Recoder creu que els 11 mesos que falten per les eleccions no pot paralitzar l'acció del govern català, i que plantejat ara el tema, cal apostar-hi fort perquè Sant Cugat s'hi juga massa. Segons l'alcalde els socialistes actuen més defensant unes sigles polítiques que no pas el futur de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.