ERC de Sant Cugat accepta la línia oficial del partit tot i el rebuig a les esmenes crítiques


  • Comparteix:

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya tanca files amb la direcció del partit després de la Conferència Nacional celebrada aquest dissabte a Barcelona. Tot i que les esmenes defensades per la secció local han estat rebutjades pel conjunt de la militància, ERC de Sant Cugat dóna suport al document final, que no és partidari de renegociar el pacte de govern a la Generalitat.

Les esmenes a la línia oficial fetes pels corrents crítics Reagrupament.cat i Esquerra Independentista van ser aprovades a principis de mes per la secció local d'ERC, però a la Conferència Nacional només han aconseguit un 22% de suport en el cas de la primera i un 43% en el cas de la proposta que reclama la revisió del pacte de la Generalitat. Amb tot, el document oficial ha estat avalat pel 83% de la militància.

Segons el president de la secció local, Andreu Freixas, no hi ha contradicció entre una cosa i l'altra.

Andreu Freixas

És evident que hi ha una part del partit que mostra una certa inquietud per l'actual acord de govern a la Generalitat, però no obstant això la mateixa gent accepta de bon grat la ponència oficial.


Els partidaris d'aquests sectors crítics consideren que el suport rebut, sobretot en el cas d'Esquerra Independentista, els hi dóna forces per continuar guanyant partidaris de cara al Congrés Nacional del partit, que se celebrarà l'any que ve.

Escoltem el militant santcugatenc Roger Tugas.

Roger Tugas

Aquesta esmena en concret ha rebut el suport d'aproximadament el 45% dels militants, és a dir que gairebé la meitat estan d'acord en renegociar l'actual pacte de govern.


La Conferència Nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya celebrada aquest dissabte a Barcelona ha reunit més de 2.500 militants d'arreu dels Països Catalans, 36 dels quals de Sant Cugat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.