Demanen quatre anys de presó a dos exregidors per un presumpte delicte ambiental


  • Comparteix:

La fiscalia de Medi Ambient demana a l'extinenta d'alcalde Berta Rodríguez (PP) i a l'exregidor Jordi Ferrés (UDC) quatre anys de presó i la inhabilitació per exercir càrrecs públics per un presumpte delicte ecològic. Rodríguez i Ferrés declararan entre avui i demà a l'Audiència Provincial de Barcelona per haver permès suposadament un vessament d'aigües fecals a la riera de Vallvidrera i al torrent de les Mines entre el 2001 i el 2003. Berta Rodríguez és portaveu del grup municipal del PP i Ferrés va abandonar els càrrecs públics fa quatre anys.

Les primeres inspeccions a la zona es remunten al 2001, quan Berta Rodríguez era tinenta d'alcalde de Serveis Urbans i Jordi Ferrés, regidor de Medi Ambient. Segons l'escrit de la fiscalia de Medi Ambient del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya emès al novembre del 2006, els aleshores regidors tenien constància del vessament d'aigües residuals a aquells indrets des que ocupaven el càrrec.

En concret, un primer dictamen pericial va certificar a mitjans de 2001 que els vessaments d'aigües fecals procedents de la Floresta causaven 'una greu contaminació' al torrent de les Mines i la riera de Vallvidrera. Segons el fiscal, la Policia Judicial va comprovar més endavant que els acusats no havien pres cap mesura per impedir la contaminació mentre eren regidors de l'equip de govern.

Per aquest presumpte delicte, el fiscal demana per a cadascun dels acusats multes de 54.000 euros, quatre anys i un dia de presó, i quatre anys i mig d'inhabilitació per ocupar càrrec públic.

Les conclusions de la fiscalia també recullen que, des de 1998, l'Ajuntament tenia constància de la contaminació a la zona, ja que l'Associació de Veïns de la Floresta havia denunciat els fets al consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.