CiU torna a demanar el pas del TGV pel Vallès per solucionar el 'caos' ferroviari


  • Comparteix:

CiU demana de nou el pas del TGV pel Vallès Occidental. Aquesta demanda s'ha fet pública aquest dimarts en una concentració a Barcelona contra la situació de rodalies de Renfe, on han assistit l'alcalde i els regidors nacionalistes del nostre municipi. La federació nacionalista ha anunciat la convocatòria d'una manifestació si no hi ha respostes polítiques a l'estat ferroviari.

Prop de 200 càrrecs electes de la federació han participat a la concentració, que ha tingut lloc a la plaça del Rei. El diputat de CiU, Felip Puig, ha reclamat al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que no només surti a demanar disculpes sinó que avanci 'les iniciatives polítiques' per solventar l’estat de rodalies i l'arribada del TGV.

Per millorar la situació de Renfe i el TGV, CiU proposa un estudi de l'alternativa de pas de l'alta velocitat pel Vallès i no travessar l'Eixample de Barcelona. El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet arribar aquesta proposta a Zapatero.

Josep Antoni Duran i Lleida

Proposem el pas del TGV pel Vallès. Després ja veurem què en fem, de l'arribada a Barceona.


L'alcalde, Lluís Recoder, considera que el país ha de dir 'prou' i demana solucions urgents.

Lluís Recoder

Estem vivint una situació que no és admissible que és que s'ensorrin andanes de tren. El país ha de dir prou.


Durant l’acte de Barcelona, també s'ha llegit el manifest 'Volem solucions. Prou silenci còmplice! Per una xarxa ferroviària digna' que, més tard, s'ha lliurat al registre de la Generalitat. El text demana al president de la Generalitat, José Montilla, que 'abandoni el silenci còmplice' sobre la qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.