Queda constituït el primer consell de districte de les Planes


  • Comparteix:

La participació i l'efectivitat centren la constitució del consell de districte de les Planes, que per primer cop compta amb una presidenta pròpia. La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha assumit el càrrec aquest dilluns al vespre. Des del govern, CiU aposta perquè el districte es torni a presentar a la llei de Barris o a la nova llei d'Urbanitzacions.

El consell de districte de les Planes ha quedat constituït aquest dilluns al vespre en una primera sessió amb només un punt a l'ordre del dia. Escoltem la presidenta del consell i tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà.

Marta Subirà

Aquest ple de constitució és diferent. Només hi ha un únic punt a l'ordre del dia. Donarem la paraula a tots els representants d'aquest consell de districte.


Des del govern, la representant de CiU i tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha destacat que es tornaran a presentar a la llei de Barris i que el consistori està disposat a continuar assumint un 50% del pressupost si la Generalitat es fa càrrec de l'altre 50%. Conesa també ha deixat la porta oberta a presentar el projecte de les Planes a la nova llei d'Urbanitzacions, ja que considera que amb el dossier de la llei de Barris ja hi ha part de la feina feta.

Des de l'oposició, PSC, ICV-EUiA, PP i ERC han assenyalat la necessitat de que els consells de districte siguin una eina efectiva per resoldre problemes dels veïns i tingui caràcter participatiu.

Raül Grangé, com a representant d'ERC, ha fet dues propostes a l'equip de govern.

Raül Grangé

Demanem que el president faci un informe trimestral de cada consell i que als grups de treball hi assiteixin representants polítics.


La composició dels òrgans gestors dels districtes també compta amb la representació de diverses entitats veïnals com a vocals. En el cas de les Planes, han intervingut José Miguel Fernández i Vicenç Valls de l'associació de propietaris i veïns de les Planes, Maria Rosa Golovart de l'associació de veïns de Can Borrull i Estela Espejel de l'associació de veïns de la Rabassa del Pi.

Vicenç Valls s'ha queixat del tarannà del govern unitari de CiU i de que aquest curs l'associació de propietaris i veïns de les Planes només tingui dos representants i no tres, com l'any anterior.

Vicenç Valls

En aquest consell de districte la representació dels veïns de les Planes ha quedat reduïda a dos membres i la dels de Can Borrull ha augmentat a quatre.


La presidenta del consell i tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha recalcat que tant ella com el sots-president, Josep Romero, regidor de Mobilitat, i la representant de CiU i tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, han estat designats ja que són tres àrees que tenen molta incidència a les Planes.

Estava prevista la presència de l'alcalde, Lluís Recoder, a la constitució del consell, tot i que finalment no hi ha pogut assistir per motius personals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.