El patrimoni arquitectònic estarà totalment protegit d'aquí a tres mesos

Política

Publicat el 19/nov/07 per Mar Castro / Josep Gimeno

El ple municipal ha donat llum verda per unanimitat a l'última fase d'aprovació del catàleg de Sant Cugat. Aquest instrument ha de servir per preservar el patrimoni arquitectònic i natural de la ciutat. El document inclou 600 indrets diferents d'interès històric o natural, 556 més que en el catàleg actual que data de 1985.

Evitar la destrucció dels edificis, ordenar les actuacions de l'ús del sòl, potenciar l'ús dels immobles, afavorir la restauració dels béns protegits i afavorir que la comunitat pugui gaudir dels valors culturals, estètics i ambientals del patrimoni protegit són els principals objectius del catàleg.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que el document inclou un total de 600 fitxes. En aquest sentit, Conesa ha afegit que cada peça ha passat per un treball detallat i complex.

Mercè Conesa

Hem inclós 600 motius d'interès. Fer una fitxa de cada peça amb tot el seu rigor és complex.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tots els partits han donat suport a la iniciativa. Tot i això, el PSC ha criticat el temps que s'ha trigat a elaborar el catàleg - cinc anys- i ha atribuït a aquesta lentitud la pèrdua de patrimoni de la ciutat. En concret, els socialistes han denunciat el recent enderrocament de dues cases del segle XVI al centre de la ciutat per 'silenci administratiu'.

Salvador Gausa és portaveu del PSC.

Salvador Gausa

El nostre vot no avala la política de CiU en matèria de patrimoni, perquè ha comportat pèrdues en els darrers anys.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El darrer catàleg de Sant Cugat era del 1985 i incloïa una cinquantena d'indrets.