Sant Cugat dedicarà més recursos a les persones amb altes capacitats


  • Comparteix:

Sant Cugat reforçarà l'atenció a les persones amb altes capacitats. El ple del consistori ha aprovat per unanimitat la moció d'ERC que insta l'Ajuntament a garantir una detecció precoç i una formació adequada a aquestes persones.

El ple municipal ha acordat treballar per una detecció primerenca de les persones amb altes capacitats i que, segons estudis recents, arriben al 12% de la població escolaritzada.

La presidenta de l'Associació Promotora de la Fundació per l'Ajuda a Nens i Joves d'Alta Capacitat de Catalunya (FANJACC), la santcugatenca Maria Dolors Rius, ha explicat durant el transcurs de la moció que d'aquest 12%, un 70% pateix fracàs escolar.

Per això, ha dit, és important que la societat canviï aquesta tònica. Rius aposta perquè Sant Cugat sigui un referent a Catalunya.

Maria Dolors Rius

És important que Sant Cugat sigui capdavanter en un programa de detecció i d'intervenció. Perdre aquests talents és un luxe que el país no es pot permetre.


En els mateixos termes, s'ha expressat Raül Grangé, d'ERC, que ha afegit s'ha protegir un col·lectiu que no té els seus drets prou reconeguts.

Raül Grangé

La riquesa de Catalunya ha estat sempre la seva gent i per això s'ha d'ampliar l'estat del benestar a aquest col·lectiu.


La regidora d'Educació, Ester Salat, s'ha felicitat per l'adopció d'aquesta moció però ha reclamat una major dotació econòmica de la Generalitat.

Ester Salat

És imprescindible que la Generalitat doni més recursos i més professionals per cobrir l'actual demanda de diferents tipus d'alumnes especials.


Els grups municipal del PSC, PP i ICV-EA, han votat favorablement la moció. Aquestes formacions consideren important no deixar perdre aquest talent i resoldre un problema que pateixen moltes famílies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.