Augmenten els casos de maltractament entre les dones joves i immigrades


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra han atès un total de 105 santcugatenques per casos de violència domèstica durant el 2007. La dada es desprén del cinquè informe d'impacte de la violència contra les dones a la nostra ciutat. El perfil majoritari de les víctimes continua situant-se entre els 25 i els 44 anys, però augmenten les denúncies entre les joves i els casos de maltractament psíquic.

Segons l'estudi, quatre de cada deu víctimes tenen edats compreses entre els 25 i els 44 anys, però també s'observa un augment dels casos entre les joves d'entre 17 i 24. Pel que fa a nacionalitats, han augmentat les denúncies entre les dones immigrades, sobretot aquelles que provenen de l'Equador i Bolívia.

Per aquest motiu, els diferents agents que treballen en l'atenció a aquestes persones han destacat la importància de la prevenció. Roger Sales és l'inspector en cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat.

Roger Sales

Nosaltres intervenim després de l'agressió, però l'hem d'evitar. Cal incidir en el sistema educatiu i treballar amb els nouvinguts.


El servei municipal DonaInformació ha atès aquest any un total de 85 dones, 34 de les quals han fet consultes sobre la problemàtica de la violència en la parella. D'altra banda, els Mossos d'Esquadra han concedit fins a 41 ordres de protecció, de les 66 que s'han sol·licitat. Actualment, a Sant Cugat hi ha 81 ordres de protecció en vigor.

La regidora d'Igualtat, Susanna Pellicer, alerta sobre l'increment de denúncies entre les dones més joves. Pellicer s'ha mostrat preocupada per aquest fenomen, perquè es tracta d'un col·lectiu que disposa de més informació que les generacions precedents.

Sussana Pellicer

No vol dir que hi hagi més casos, sinó que coses que abans es veien normals ara ja no ho són. Els casos de joves són preocupants perquè tenen informació.


Pellicer també remarca un augment del maltractament psíquic i també ho atribueix a una major conscienciació de les dones davant aquesta problemàtica.

De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, subratlla la importància de continuar treballant de manera transversal entre les administracions, els CAP i les forces de seguretat per lluitar contra la violència envers les dones.

Lluís Recoder

S'està fent una feina transversal i treballem conjuntament. És la manera de fer front al problema.


L'Ajuntament ha presentat l'informe aquest dimecres, coincidint amb els actes que es faran a la ciutat en el marc del Dia Internacional contra la Violència de Gènere que es commemora aquest diumenge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.