L'alcalde insisteix al Govern espanyol que presenti Sant Cugat com a seu de l'IET

Política

Publicat el 27/nov/07 per Anna Bernadó

L'alcalde, Lluís Recoder, demana al president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que compleixi la seva paraula i presenti la candidatura de Sant Cugat com a seu de l'Institut Europeu de la Tecnologia (IET). La convocatòria de les ciutats que podrien acollir la futura seu tecnològica ja s'ha obert i de moment municipis de Polònia i Àustria ja són aspirants oficials.

La ministra d'Educació, Mercedes Cabrera, ha anunciat que el Govern estudiarà presentar candidatures de cara al futur Institut Europeu de la Tecnologia (IET). Cabrera assegura que 'és una aspiració de qualsevol país europeu', tot i que reconeix que els països de l'ampliació tenen més possibilitats que l'Estat espanyol.

En un debat de política general i en resposta a una pregunta del portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, Zapatero es va comprometre a donar suport a Sant Cugat. Ara, Recoder mostra la seva preocupació.

Lluís Recoder

Ens ha causat preocupació el fet de veure que obren el procés però la candidatura de Sant Cugat encara no està presentada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'alcalde està ara a l'espera d'una reunió amb el conseller d'Economia, Antoni Castells, per tractar aquesta qüestió.

La seu de l'IET s'escollirà en els propers 12 mesos i de moment només hi ha dos municipis de Polònia i Àustria com a aspirants oficials.