El nou cartipàs d'unitat a Valldoreix busca implicar la ciutadania en la gestió

Política

Publicat el 3/des/07 per Marc Texidó / Josep Gimeno

Els membres de CiU Josep Puig i Àngels Solé assumeixen, respectivament, la vicepresidència i responsabilitats de l'àrea de Territori del govern de l'EMD de Valldoreix en el nou cartipàs d'aquest territori. En la signatura del pacte entre CiU i la Candidatura de Progrés i Catalanista, les formacions de l'equip de govern es marquen com a objectiu 'promoure la implicació de la població en la gestió local'.

Montserrat Turu continuarà mantenint la presidència i part de les responsabilitats de Territori. En canvi, els seus companys de la Candidatura de Progrés i Catalanista han redefinit les seves funcions. Josep Casadellà s'encarregarà de Medi Ambient i Sostenibilitat; Joan Gaya, de Serveis Generals i Hisenda, i Teresa Veciana, d'Educació, Gent Gran i Serveis Socials.

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, es manifestava contenta pel pacte assolit amb CiU.

Montserrat Turu

Els ciutadans ens demanen una bona gestió i aquest és l'objectiu.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els membres de CiU assumiran altres funcions en el nou govern. Àngels Solé s'encarregarà de part de l'àrea de Territori. Josep Puig serà vicepresident i tindrà responsabilitats de Serveis Urbans i Seguretat. Economia i Finances recaurà en Eduard Delgado. Les altres representants de CiU, Susanna Herrada i Àngels Bleda, es repartiran l'àrea de Cultura, Joventut i Esports, respectivament.

El nou vicepresident de l'EMD, Josep Puig, s'ha mostrat satisfet pel pacte.

Josep Puig

Hem arribat a un pacte que ha de promoure la confiança dels ciutadans que han donat suport als polítics.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Pel que fa als objectius d'aquest mandat, el nou equip de govern es marca com a prioritat 'implicar la població en la gestió local'. Altres objectius són elaborar el pla global d'equipaments del territori i arranjar l'aparcament de l'estació.

L'anterior equip de govern estava en minoria, ja que CiU té mes representants a l'EMD que la Candidatura de Progrés i Catalanista. Tot i això, Turu és presidenta perquè és un càrrec d'elecció directa. Amb el pacte, desapareix l'oposició de la junta de veïns de Valldoreix.