Segòvia competirà amb Sant Cugat per ser la candidatura estatal a l'IET


  • Comparteix:

Pedro Arahuetes, alcalde de Segòvia

Pedro Arahuetes, alcalde de Segòvia

Segòvia competirà amb Sant Cugat per ser la candidatura estatal a la seu de l'Institut Europeu de Tecnologia. Un cop designada, la candidata oficial espanyola haurà de fer front a les propostes de Polònia i d'Àustria. El darrer ple municipal de la ciutat castellana ha aprovat per unanimitat presentar-se com a candidata.

L'alcalde de Segòvia, Pedro Arahuetes, ja ha anunciat que la ciutat presentarà la seva candidatura que s'ubicaria en el futur Círculo de Artes y Tecnologia (CAT) que hauria d'estar construït el 2011.

Arahuetes ha precisat que la seva ciutat 'és una de les millor ubicades d'Europa i de les més ben preparades per aquest tipus d'infraestructures'. En aquest sentit, l'alcalde segovià ha defensat la candidatura de la ciutat castellana per la bona comunicació per autopista amb Madrid, i en poc temps amb Valladolid, per mitjà de la futura autovia.

A més, la futura línia del TGV col·locarà la capital segoviana a menys d'una hora de l'aeroport de Barajas.

La nova candidatura ve avalada pel president de la Junta de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, que fa unes setmanes s'havia compromès a estudiar la candidatura de Segòvia com a futura seu de l'IET.

Les dues ciutats resten a l'espera del posicionament que adoptarà el govern estatal, ja que només es pot presentar una candidatura per país. Recentment, la ministra d'Educació, Mercedes Cabrera, ha assegurat que estan estudiant la possibilitat de presentar una candidatura espanyola, tot i que ha admès que hi ha estats que tenen més possibilitats.

L'IET comptarà amb un pressupost de més de 308 milions d'euros procedents dels pressupostos de la Unió Europea fins el 2013. La seva principal fita serà la investigació sobre el canvi climàtic, les energies renovables i les tecnologies de la informació i la comunicació, pel que comptarà amb una seixantena de treballadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.