L'equip de govern atura la creació d'una comissió de seguiment de la planta de compostatge

Política

Publicat el 19/des/07 per Marc Sala

L'equip de govern rebutja la creació d'una comissió de seguiment del funcionament de la planta de compostatge de Can Calopa. El PSC, ICV-EUiA i ERC han reclamat al ple la creació d'aquest organisme per millorar la planta, que ara només funciona al 20% de la seva capacitat. La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, assegura que ja s'està treballant per incrementar el rendiment de l'equipament.

La moció del grup socialista, que ha incorporat aportacions d'ICV-EA i ERC, pregunta a l'equip de govern per les males olors i el baix rendiment de la planta de compostatge de Can Calopa. En concret, el PSC denuncia la infrautilització de l'equipament, que actualment funciona entre un 15 i un 20 % de la seva capacitat. Aquest fet provoca un desequilibri econòmic de més de 690.000 euros que la concessionària reclama a l'Ajuntament.

El regidor del PSC Ferran Villaseñor resumeix així la moció presentada.

Ferran Villaseñor

Hi ha circumstàncies a debatre en el marc de la Taula de Residus. Per què funciona malament? Què faran per solucionar-ho? I per què devem 691.000 euros?

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Des de l'equip de govern, la regidora de Serveis Urbans, Cristina Paraira, recorda que la planta de compostatge també és responsabilitat de l'Agència Catalana de Residus, que actualment està en mans del PSC. Tot i això, Paraira reivindica la feina feta des del consistori per millorar el funcionament de la planta.

Cristina Paraira

Hem informat de tot el que hem fet per trobar solucions. Des de l'estiu estem en converses amb l'Autoritat Metropolitana per signar un conveni per solucionar aquest tema d'una vegada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



ICV i ERC han donat suport al PSC, recordant que la prioritat és el benestar dels veïns de la zona i eixugar el dèficit municipal amb l'empresa concessionària. El PP, de la seva banda, ha donat un marge de confiança a l'acció del govern municipal amb l'abstenció en la moció.