Rebuig unànime del ple a qualsevol tipus de violència de gènere

Política

Publicat el 18/des/07 per Nacho Vazquez

Tots el grups municipals s'han posicionat de forma unànime en contra de qualsevol tipus de violència de gènere i han mostrat la seva solidaritat amb les dones d'arreu del món que la pateixen. La moció, presentada per ICV-EUiA al ple d'aquest dilluns, insta també les institucions europees, el govern espanyol i la Generalitat a prendre les mesures necessàries per a l'eradicació d'aquest fenomen.

La moció dels ecosocialistes ha posat com a exemple la situació que es viu a països com Mèxic i Guatemala, en els quals la violència vers les dones adquireix 'una dimensió espectacular'. Per a ICV-EUiA, en aquests dos països americans es dóna un context de pobresa i explotació econòmica que propicia aquest tipus de violència.

Escoltem la regidora de ICV-EUiA, Àssun Reyes, explicant les causes d'aquest fenomen.

Àssun Reyes

Les causes que s'han d'eradicar són l'existència d'una cultura patriarcal que concep la dona com a propietat, la pobresa estructural dels països afectats i l'existència de maquil·les.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Amb aquesta moció, ICV-EUiA vol convidar la societat civil i els partits polítics a treballar per posar en marxa accions per canviar els models culturals i econòmics d'arreu del món que afavoreixen 'la violència masclista i els feminicidis'.