Llum verda a la cessió a l'Ajuntament d'alguns espais del CMSC


  • Comparteix:

El ple aprova la cessió a l'Ajuntament d'una part dels espais del Club Muntanyenc per eixugar el deute generat per la seva construcció. L'operació suposarà una despesa de poc més d'un milió d'euros. L'acord ha estat aprovat amb els vots a favor de CiU, PSC i ERC, l'abstenció d'ICV-EA i el vot en contra del PP. Els grups de l'oposició han demanat el mateix tracte per a la resta d'entitats de la ciutat.

Després de l'acord, el consistori disposarà de més de 800 metres quadrats de la seu del CMSC, repartits entre la tercera planta, la sala polivalent i els seus annexos. A canvi, l'Ajuntament aportarà una compensació d'1'1 milions d'euros que serviran per cobrir una part del deute que arrossega el Club per la construcció de la seu. Tot i això, la cessió queda condicionada a la venda de l'antic edifici d'Impulsis, d'on sorgirien els recursos necessaris per tancar l'operació.

L'acord entre l'Ajuntament i l'entitat excursionista ha generat recels entre algunes associacions de la ciutat, que tot i que es feliciten per l'ajut al CMSC demanen un tracte equitatiu per a tots. L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha mostrat satisfet d'haver trobat una solució al problema del CMSC però ha volgut remarcar la singularitat del cas.

Lluís Recoder

Vull subratllar la singularitat d'aquesta solució. Crec que no és extrapolable a cap altra entitat.


Des del PSC, el seu portaveu, Salvador Gausa, ha remarcat la importància d'aquest acord.

Salvador Gausa

Valorem que el conveni té garanties i és transparent i explicable a les altres entitats de la ciutat.


ERC ha donat suport a la proposta, no sense demanar que a partir d'ara es procedeixi de la mateixa manera amb les demandes de les altres entitats. Toni Ramon és regidor republicà al consistori.

Toni Ramon

Els agradaria que a partir d'avui es veiés el mateix esforç per a altres entitats i col·lectius.


En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, que ha lamentat també que no se'ls hagi donat la possibilitat de participar en l'elecció de la solució al problema del CMSC.

Xavier Boix

És una solució, però tenim dubtes que sigui l'única. No hem pogut dir la nostra ni escoltar altres opinions.


El PP ha estat l'únic partit que ha votat en contra de la proposta i ha denunciat que amb aquesta decisió es produeix un greuge comparatiu envers les altres entitats. Fernando Vazquez-Dodero és regidor popular.

Fernando Vázquez-Dodero

Un ajuntament no pot anar treient dels problemes a totes les entitats que hi ha al seu territori.


Malgrat els apunts de l'oposició, la cessió s'ha aprovat amb els vots a favor de CiU, PSC i ERC, l'abstenció d'ICV-EUiA i el vot en contra del PP.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.