CiU demanarà la protecció de Collserola al Parlament


  • Comparteix:

CiU arranca l'any amb propostes al parlament i mocions al ple municipal. La reclamació al govern de la declaració definitiva de Collserola com a Parc Natural i la inclusió al Pla d'Equipaments d'una reserva de sòl destinat a equipaments socials són les iniciatives més destacades. També s'ha fet arribar a la Generalitat una petició de soterrament de les línies ferroviàries de la ciutat.

El grup nacionalista ha fet arribar, de nou, al Parlament una proposta de resolució per fixar els límits definitius del Parc de Collserola i la seva declaració definitiva com a espai protegit. En el mateix sentit, la federació demana l'anul·lació del projecte del Vial de Cornisa. Una altra petició a la Generalitat és el soterrament de les línies ferroviàries que passen per la ciutat.

El diputat al Parlament, Joan Recasens, considera que la protecció de Collserola no pot esperar més.

Joan Recassens

Instem el govern a presentar una proposta concreta de protecció de Collserola i la seva declaració com a espai protegit.


D'altra banda, CiU proposarà al proper ple municipal un conjunt de mesures de suport al Tercer Sector, format per entitats sense ànim de lucre. Entre el paquet de propostes, hi destaca la inclusió en el pla d'equipaments d'una reserva de sòl destinat a una escola per a persones discapacitades, un centre de dia, un centre sociosanitari i una segona residència per a la gent gran.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, explica que la nova legislació dóna més autonomia als Ajuntaments.

Carmela Fortuny

És un moment on la nova legislació dóna protagonisme als Ajuntaments. Per tant hem de donar suport al Tercer Sector social.


En les propostes de CiU al Parlament, també hi figura la petició de jutjats propis a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.