Recoder censura que la Conferència Episcopal entri en campanya


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, considera que els bisbes s'han excedit en les seves orientacions polítiques als catòlics. La Conferència Episcopal Espanyola ha demanat als seus fidels votar opcions polítiques contràries als matrimonis homosexuals i al diàleg amb bandes armades. Segons Recoder, aquestes declaracions queden lluny de la tasca eclesiàstica.

La Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola ha fet públic un document per orientar els fidels a l'hora d'exercir el seu dret a vot el proper 9 de març. Entre d'altres, la jerarquia eclesiàstica recomana votar de manera 'compatible amb la fe cristiana', i segons els bisbes això vol dir donar suport a opcions partidàries de la família 'fonamentada en el matrimoni entre home i dona' i contràries a 'reconèixer una banda terrorista com a interlocutor polític'.

En una entrevista a Cugat.cat, l'alcalde ha assegurat que aquest no és el paper que ha de jugar l'Església dins la societat.

Lluís Recoder

Situo les declaracions en un context de beligerància política d'un sector de l'Església catòlica. Aquest no és el paper que ha de jugar.


El comunicat ha estat debatut i votat per la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal. 17 dels bisbes s'hi han mostrat a favor, un en contra i un ha votat en blanc. Recoder creu que la jerarquia catòlica espanyola hauria de ser més prudent en les seves declaracions.

Lluís Recoder

És un posicionament polític que no comparteixo en absolut. Haurien de ser més prudents en els seus plantejaments.


En la votació de la Conferència Episcopal Espanyola hi era present el cardenal de Barcelona, el bisbe Lluís Martínez Sistach.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.