Sant Cugat enforteix les mesures contra la sequera


Temes relacionats

El ple municipal modificarà l'ordenança municipal per intensificar les mesures d'estalvi d'aigua (28/feb/08)


  • Comparteix:

El ple municipal aprova una modificació de l'ordenança municipal per intensificar les mesures contra la sequera. La modificació preveu que sigui obligatori l'aprofitament d'aigües subterrànies, introdueix criteris de jardineria de baix consum d'aigua i que qualsevol piscina de nova construcció a partir de 30 metres quadrats incorpori mecanismes de reutilització d'aigua.

La modificació també inclou l'obligació d'incorporar temporitzadors o mecanismes de tancament automàtic a les aixetes d'ús municipal i multiplica per tres l'exigència d'incorporar captadors d'aigua de pluja en funció de la superfície regable en els jardins, que passa a ser a partir de 300 metres quadrats. A més, incorpora l'obligació de senyalitzar totes les canonades del sistema d'aigües grises i actualitza el sistema de sancions per vincular-lo amb la normativa urbanística.

Escoltem la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà.

Marta Subirà

L'aigua de les piscines es podrà reutilitzar en el rec i en la neteja d'interiors i exteriors.


Tots els partits han celebrat el caràcter de la modificació, tot i que ERC ha demanat a l'equip de govern que faci un esforç pedagògic per crear una 'nova cultura d'aigua' a la ciutat.

El PP ha lamentat, però, que no s'hagi modificat l'ordenança fins ara, mentre que el PSC ha subratllat que Sant Cugat encapçala les llistes de consum d'aigua.

ICV-EUiA és l'única formació que no ha votat a favor de la modificació ja que, tot i estar d'acord amb la seva filosofia, creuen que es fa poc evident que s'està parlant de Sant Cugat.

Escoltem la regidora ecosocialista, Assun Reyes.

Assun Reyes

Hi estem absolutament d'acord però es fa poc evident que és Sant Cugat. Ens hi abstenim perquè volem presentar al·legacions.


Les mesures incloses en la modificació de l'ordenança són fruit de la inclusió de Sant Cugat al nivell d'excepcionalitat 2 en el decret de la sequera de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.