La nova cua de maniobres de plaça Catalunya doblarà la freqüència de trens cap al Vallès


Temes relacionats

Política Territorial veu prioritari el Túnel d'Horta ferroviari per augmentar la capacitat dels FGC (22/nov/07)

El govern projecta ampliar un 40% la capacitat del Metro del Vallès ( 1/oct/07)

FGC tindrà un 30% més de trens si s'amplia l'estació de Catalunya (28/nov/06)


  • Comparteix:

Els trens de la línia del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) doblaran la seva freqüència de pas per Sant Cugat. D'aquesta manera, un tren arribarà a Sant Cugat i un altre es desplaçarà a Barcelona cada tres minuts en les franges horàries que fins ara tenien una freqüència de pas de cada sis minuts. El govern ha encarregat a Tabasa la construcció d'una cua de maniobres a plaça Catalunya amb aquest objectiu. Les obres tenen un pressupost de 125 milions d'euros i haurien de finalitzar, com a molt tard, d'aquí a sis anys.

Per augmentar la freqüència de pas de la línia del Vallès dels FGC, és imprescindible prolongar la cua de maniobres de l'estació del final del trajecte de plaça Catalunya per permetre que els trens agilitzin els girs.

La Generalitat ha fet un pas més aquest dimarts en aquest sentit i ha adjudicat aquestes obres de construcció a Tabasa. En concret, el projecte preveu la prolongació de la línia per la part posterior de l'estació. La configuració final inclourà tres vies que permetrà als trens invertir el sentit de la marxa sense afectar el funcionament de la xarxa.

Ho ha anunciat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

Joaquim Nadal

L'objectiu és doblar les freqüències dels FGC en la línia de Vallvidrera. Això vol dir trens cada sis minuts en comptes de 12 minuts.


L'estudi inclou la remodelació de l'estació de plaça de Catalunya d'FGC i la reforma dels accessos ferroviaris i de les seves instal·lacions.

Tabasa té la participació de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i de l'Ajuntament de Sant Cugat, entre d'altres institucions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.