Diversos santcugatencs donen suport al centenari de l'estelada


  • Comparteix:

Les celebracions del centenari de l'estelada tenen el suport de diversos santcugatencs i d'entitats de la ciutat. Els actes donen aquest dilluns el tret de sortida amb la presentació oficial del programa de celebracions.

Segons la Comissió del centenari de l'estelada, l'acte comptarà amb coneguts representants de la societat civil per posar èmfasi en la voluntat de 'pervivència d'aquesta popular icona catalana'.

És el cas de figures del món santcugatenc com Víctor Alexandre, Enric Larreula i Roger Tugues, entre d'altres. L'historiador, Josep Maria Figueres, explica el sentit de l'estelada com a icona catalana.

Josep Maria Figueres

És una bandera amb la que es vol manifestar la posició de reivindicació i lluita en relació a molts aspectes negligits de la identitat catalana.


La commemoració també compta amb el suport de representants polítics com el regidor independent per CiU, Xavier Escura, i formacions com la CUP, les JERC i ERC. El president de la secció local d'ERC, Andreu Freixes, explica els motius d'aquesta celebració.

Andreu Freixes

ERC s'hi adhereix per commemorar la posada en marxa la simbologia independentista.


El centenari de l'estalada se celebra aquest any perquè es pren com a referent la primera fotografia en la qual consta la bandera amb el triangle i l'estel, datada de 1908.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.