El PSC demana l'aturada de la modificació del PGM de l'Eixample Sud i el Turó d'en Lluch amb tres al·legacions

Política

Publicat el 25/abr/08 per Anna Gonzalez

El PSC demana l'aturada de la modificació del PGM al sector de l'Eixample Sud i el Turó d'en Lluch Nord. Segons els socialistes, cal una auditoria urbanística de la zona de la costa del Golf per evitar 'els greuges comparatius entre ciutadans' i aturar la venda dels terrenys de darrera de la Casa Mònaco fins que la revisió del Pla d'Equipaments estigui sobre la taula.

El PSC ha presentat tres al·legacions a la modificació puntual del PGM en el sector de l'Eixample Sud i el Turó d'en Lluch Nord. Segons els socialistes, aquesta modificació és una manera de 'defugir' del compliment d'una sentència en ferm del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a la demolició d'una de les cases de la urbanització de la Costa del Golf arran del cas Corretja-Dalmau.


El portaveu del PSC, Salvador Gausa, explica el sentit d'aquesta al·legació.


Salvador Gausa

Va en el sentit d'una denúncia feta en els mitjans de comunicació que assenyala que el 80% de les llicències de la costa del Golf estan mal atorgades. Volem una auditoria urbanística.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Les al·legacions presentades insten l'equip de govern a aturar la permuta dels terrenys de la Casa Mònaco per construir-hi habitatge privat i públic. Gausa explica els motius d'aquesta petició.


Salvador Gausa

Ens assembla que seria una pèrdua important per la ciutat. Volem que la Casa Mònaco sigui un espai d'equipaments.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Finalment, els socialistes consideren que la modificació d'aquesta part del PGM hauria de fer-se dels sectors de l'Eixample Sud i el Turó d'en Lluch Nord per separat, ja que són zones de tipologia i necessitats diferents. Aquesta tramitació hauria de ser posterior a la resolució de les dues al·legacions anteriors.