ERC, CUP i AJSC veuen 'desproporcionada' la condemna al jove 'Franki'

Concentració a la Model en suport a 'Franki' (ACN)

Política

Publicat el 28/abr/08 per Cristina Martinez

ERC, la CUP i l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC) s'uneixen a les mostres de suport al jove de Terrassa Francesc Argemí 'Franki'. Aquest jove haurà de passar dos anys i tres mesos a la presó acusat de desordres públics, atemptat a l'autoritat i ultratge a la bandera espanyola. Segons aquestes formacions, aquest noi és 'un cap de turc' i se li ha aplicat una sentència 'desproporcionada' sis anys després dels fets.

Segons el regidor d'ERC Toni Ramon, aquesta sentència és 'totalment desproporcionada' perquè 'només se l'acusa d'incitar els fets, no de perpetrar-los'. Ramon ha afegit que 'si no hi hagués hagut pel mig una bandera espanyola' no l'haurien condemnat.

Són declaracions a Cugat.cat.

Toni Ramon

Aquesta pena és per buscar un cap de turc i és una sentència totalment polititzada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons els republicans, 'Franki' és un 'cap de turc' d'uns fets que van passar a la Festa Major de Terrassa al 2002 quan un grup de persones van despenjar i estripar la bandera espanyola de l'ajuntament egarenc.

En aquest sentit, la CUP, que també s'ha afegit a les protestes, ha destacat que la sentència 's'ha polititzat'.

Guim Pros n'és el portaveu.

Guim Pros

Respon a la situació actual i és molt exagerat que sis anys després l'empresonin.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La CUP ha anunciat que volen fer arribar la seva postura al proper ple municipal. En aquest sentit, ERC s'ha mostrat oberta, 'arribat el cas', a presentar una moció conjunta per demanar el suport del plenari al jove egarenc.

L'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC) també s'ha afegit a les mostres de suport al jove empresonat des d'aquest dilluns a la Model.