J.M. Solé i Sabaté: 'Els alcaldes perseguits i executats pel franquisme suposen la mort de la catalanitat'


  • Comparteix:

'De la mateixa manera que va passar amb Companys, els alcaldes perseguits i executats pel franquisme suposen la mort de la catalanitat de tots els pobles de Catalunya'. D'aquesta manera s'ha expressat l'historiador i coautor del llibre 'El franquisme contra ERC', Josep Maria Solé i Sabaté, durant la presentació del l'obra a la nostra ciutat.

'El franquisme contra ERC' analitza les dades històriques i xifra en més 3.300 els afusellats a Catalunya durant el franquisme. D'aquests, més del 25% eren militants d'ERC, i més de 40 eren alcaldes.

Escoltem Josep Maria Solé i Sabaté.

Josep Maria Solé Sabaté

De la mateixa manera que amb Companys és va fer un crim d'Estat, l'execució dels alcaldes suposa la mort de la catalanitat en aquests pobles


El llibre s'ha presentat aquest dimarts al Cucufat Cafè i ha comptat amb la presència d'una trentena de persones i d'alguns dirigents municipals de la formació republicana com el seu president, Andreu Freixas, i el seu portaveu, Raül Grangé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.