Turu admet que no ha signat el decret de competències perquè aquesta qüestió no apareix en el pacte


Temes relacionats

CiU demana a Montserrat Turu que compleixi el pacte de govern a l'EMD i signi el decret de delegació de competències (14/mai/08)

UDC Sant Cugat demana autonomia pels vocals de l'EMD (11/mai/08)

Montserrat Turu qualifica de mentiders els que diuen que ha incomplert l'acord postelectoral de l'EMD (11/mai/08)


  • Comparteix:

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha reiterat que els vocals de Valldoreix 'actuen lliurement en l'exercici de les seves àrees i que ho fan des del consens en un govern d'unitat'. D'altra banda, Turu assegura que 'estudiaran accions legals' contra el setmanari 'Diari de Sant Cugat' per les informacions publicades en què es critica que els vocals de CiU no han pogut exercir les seves responsabilitats al territori ja que Turu no els ha delegat les competències.

Turu assegura que els vocals poden 'impulsar i gestionar els seus encàrrecs', malgrat que la delegació de competències no estigui signada. Segons la presidenta de l'EMD, hi ha un problema d'interpretació del pacte ja que l'acord 'no parla de delegacions de competències i que la gestió dels temes ja és dels vocals'.

Així ho ha dit en l'entrevista del magazín 'Sant Cugat a fons'.

Montserrat Turu

El pacte no parla de delegació de competències dels vocals. Diu que la gestió serà dels vocals i evidentment la llei ja diu que ha de signar la presidenta.


D'altra banda, divendres el setmanari 'Diari de Sant Cugat' va publicar una informació i una editorial en la qual s'explicava que els vocals de CiU no han pogut exercir les seves responsabilitats ja que Turu no ha signat la delegació de competències.

Turu assegura que les informacions que dóna el diari són inexactes i 'molt greus', i que per aquests motiu estudiaran 'les accions legals que considerin oportunes'. L'escoltem.

Montserrat Turu

Aquestes inexactituds són molt greus, ja hem demanat una rectificació i estudiarem les accions legals oportunes.


La presidenta de l'EMD assegura que les dades que proporciona CiU són incorrectes ja que afirma que 's'ha produït el decret de cartipàs que permet als vocals actuar lliurement en l'exercici de les seves àrees'.

Precisament, la Junta de Govern de l'EMD de Valldoreix, reunida en minoria aquest dimarts per absència dels cinc vocals de CiU-Actuem, ha emès un comunicat aquest dijous on s'afirma que la presidenta, Montserrat Turu, no ha incomplert el pacte de govern. Els quatre membres de la Junta, que representen PSC-ERC-ICV, argumenten que el pacte no implica cap decret de delegació de competències, com reclama el grup CiU-Actuem.

D'altra banda, i en referència a la candidatura santcugatenca de l'IET, la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, ha assegurat que 'la candidatura de Sant Cugat és la millor de les opcions que s'han presentat aquest dimecres a Brussel·les'. Segons Turu, Sant Cugat 'a banda d'incorporar una seu física, té un entorn i unes comunicacions excel·lents, a més d'una concentració empresarial, d'universitats i de centres d'investigació única'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.