ERC i la CUP demanaran la llibertat de 'Franki' en una moció al ple de dilluns

Política

Publicat el 16/mai/08 per Anna Bernadó

ERC i la CUP presentaran una moció conjunta al ple de d'aquest dilluns de suport a Francesc Argemí, conegut com a 'Franki'. El jove de Terrassa i estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) està condemnat a més de dos anys de presó per haver participat en una manifestació contra la bandera espanyola durant la Festa Major de Terrassa de fa sis anys.

'Franki' va ingressar a presó el 28 d'abril pels delictes d'ultratge a la bandera, atemptat a l'autoritat i desordres públics. Els fets es remunten a la Festa Major de Terrassa de 2002, quan un grup de joves van despenjar la bandera espanyola que onejava al balcó del consistori.

ERC i la CUP demanaran a través de la moció que el ple municipal exigeixi als òrgans competents 'la immediata posada en llibertat' del jove terrassenc, que actualment es troba a la presó de Can Brians 2.

Toni Ramon és regidor d'ERC.

Toni Ramon

Manifestem la consideració que l'Ajuntament ha de tenir amb els drets humans i amb una condemna injustificada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El portaveu de la CUP de Sant Cugat, Guim Pros, explica d'on neix la iniciativa conjunta.

Guim Pros

Com que aquí a Sant Cugat no tenim representació santcugatenca, vam parlar amb ERC.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



ERC i la CUP ja han manifestat en reiterades ocasions que el noi de Terrassa és 'un cap de turc' i que se li ha aplicat una sentència 'desproporcionada' sis anys després dels fets.