Aliança entre PSC i CiU per evitar una moció de suport a Franki


Temes relacionats

ERC i la CUP demanaran la llibertat de 'Franki' en una moció al ple de dilluns (16/mai/08)


  • Comparteix:

ERC retira la moció de suport a la posada en llibertat del jove de Terrassa, Francesc Argemí, Franki, després que PSC i CiU hagin presentat una moció alternativa. Segons els republicans, el text alternatiu no responia a l'objectiu inicial de la moció.

El motiu central de la moció presentada pel grup municipal d'ERC era donar suport a la posada en llibertat de Franki i qüestionar la qualitat democràtica de l'Estat espanyol.

Els republicans no han entès el suport a la moció alternativa per part de CiU. En canvi, el portaveu del grup municipal d'ERC, Raül Grangé, ha entès la posició del PSC perquè, segons el republicà, la qualitat democràtica d'aquest partit és dubtosa.

Raül Grangé

Les polítiques dels socialistes han estat denunciades per Amnistia Internacional i altres organitzacions. Entenem que els sigui difícil defensar aquesta moció.


El portaveu del grup municipal del PSC, Salvador Gausa, ha respost Grangé recordant-li que són socis de partits que governen conjuntament a la Generalitat. Gausa ha recordat que en el procés de detenció de Franki va haver-hi un mosso d'esquadra agredit.

Salvador Gausa

No hem d'oblidar que hi ha un mosso d'esquadra agredit. Per tant cal parlar amb rigor quan es tracta el tema dels drets humans.


De la seva banda el portaveu de CiU, Joan Recasens, ha defensat el sentit de la moció alternativa presentada pel seu grup.

Joan Recasens

La nostra moció demanava modificar el codi penal per despenalitzar l'ultratge a la bandera i altres símbols.


Franki està empresonat per haver participat en una manifestació contra la bandera espanyola durant la Festa Major de Terrassa de fa sis anys.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Que una persona malgasti la seva juventut a la presó per haver despenjat un simple tros de roba d'un balcó és quelcom que ratlla l'absurditat extrema. I a sobre hi ha qui pretén excusar-se amb l'escut de la democràcia com quelcom invulnerable i defensor dels drets de tothom. Jo no l'entenc, aquesta democràcia. Estem tornant a l'època més grisa de la qual sempre m'han parlat com quelcom superat en el temps... Tristesa, molta tristesa.

Helena. Enviat el 20/mai/08


CIU i PSC desprès no parleu de democràcia. Sou uns HIPÒCRITES. Tal fareu tal trobareu.

un. Enviat el 20/mai/08


Salvador Gausa, veste\'n a dormir. No m\'extranya que treiessis uns resultats tan pèssims a Sant Cugat. A part de ser mal polític ets un mentider, ja que això de l\'agressió a un mosso no t\'ho creus ni tu! Apa, bon vent!

jo mateix. Enviat el 20/mai/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.