Turu, partidària de la independència de Valldoreix si no es millora l'autonomia de les EMD


Temes relacionats

L'EMD de Valldoreix celebra 50 anys d'existència (11/feb/08)

Diversitat d'opinions veïnals sobre el futur polític de l'EMD de Valldoreix (11/feb/08)


  • Comparteix:

La presidenta de l'EMD és partidària de la independència de Valldoreix si no es millora la llei que regula aquestes administracions. En una entrevista a Cugat.cat, Montserrat Turu ha demanat que la Generalitat faci una llei específica per a les EMD on es reconegui 'el dret de governar' d'aquestes administracions per evitar problemes de competències amb els Ajuntaments.

Segons la presidenta, la reforma legislativa hauria d'incloure diverses modificacions. En aquest sentit, Turu considera que és imprescindible per a la 'supervivència' de l'EMD una revisió de la llei electoral per evitar que la presidència del territori es quedi amb el suport d'una minoria de vocals, tal com va passar en les darreres eleccions.

La presidenta també vol que hi hagi una inversió directa de l'Estat i de la Generalitat a les EMD per no dependre com ara d'un acord econòmic amb l'Ajuntament corresponent.

Turu afegeix que la revisió de la llei hauria de definir clarament les competències de cadascuna de les administracions per evitar problemes.

Si no s'implanten aquestes millores, la presidenta de Valldoreix aposta per la 'segregació'.

Montserrat Turu

Si no es resol a nivell legislatiu el reconeixement especial d'EMD com la de Valldoreix, apostaria per la segregació.


Turu ha afegit que la Generalitat està estudiant la segregació de l'EMD de la Canonja de Tarragona, la segona més important de Catalunya en nombre d'habitants després de Valldoreix. Segons Turu, aquesta situació s'hauria de poder repetir a altres EMD com Valldoreix o Jesús, al municipi d'Amposta.

Montserrat Turu

Si la Generalitat té sobre la taula la possibilitat de treballar la segregació de la Canonja. No seria aquest el moment de treballar amb les altres?



Tot i això, Turu ha puntualitzat que Valldoreix no compleix un dels requisits que marca la llei per convertir-se en un municipi: mantenir una separació urbanística respecte un altre nucli urbà com Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.