Polèmica al ple per una moció alternativa de l'equip de govern a un text d'ICV-EUiA i ERC sobre el reconeixement gai


  • Comparteix:

Polèmica per una moció alternativa presentada per l'equip de govern que ha impedit debatre una proposta d'ICV-EUiA i ERC que demanava que l'Ajuntament celebrés el Dia Internacional de l'Alliberament i Orgull Lesbià, Gai, Transsexual i Bisexual. L'equip de govern s'ha quedat sol aprovant un text genèric sobre els respecte als drets individuals que, segons l'oposició, desvirtua el que propugnava la moció original.

La moció alternativa ha tingut la virtut d'unir el PP, el PSC, ERC i ICV-EUiA que han criticat que la moció de CiU no tenia res a veure amb l'original. Tota l'oposició s'ha abstingut en la votació.

Aquests grups han destacat que el Reglament Orgànic Municipal (ROM), que regeix el desenvolupament dels plens, no contempla presentar una moció alternativa d'aquest tipus.

El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix i l'alcalde, Lluís Recoder, han discutit sobre aquesta qüestió.

Xavier Boix / Lluís Recoder

No hi ha cap article del ROM que digui que es pot presentar una moció alternativa que no té res a veure. És una 'alcaldada'. / Senyor Boix, moderi el seu llenguatge i la seva indignació perquè no té raó de ser.


La moció alternativa reitera el compromís de l'Ajuntament de vetllar pel respecte dels drets individuals de les persones amb independència de la seva edat, sexe, orientació sexual, condició social, religió, raça, llengua o origen.

Aquesta aprovació ha impedit que Sant Cugat se sumi a la commemoració del Dia Internacional de l'Alliberament i Orgull Gai i que onegi a l'Ajuntament la bandera de l'Arc de Sant Martí, símbol d'aquest col·lectiu, el 28 de juny.



  • Comparteix:

COMENTARIS

bric

No es podia esperar cap altra cosa d'un ajuntament com aquest i d'un alcalde que. Enviat el 17/jun/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.